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와인 이야기

스페인 와인 - Jean Leon Pago Merlot 2003

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회사 와인동호회에서 함께 마신 와인입니다.

□ 시음일: 2008.03.26. (회사 와인동호회)
□ 생산국: 스페인
□ 생산지: 페네데스 (Penedes)
□ 빈티지: 2003
□ 알콜 함유량: 14%
□ 포도 품종: Merlot
□ 용량: 750ml
□ 가격: 모름 (와인동호회에 물어봐야 하는데 네이버 와인정보에는 65,000원이라 되어 있네요.)
□ 느낌: 미국 헐리우드에서 성공한 레스토랑 주인인 Jean Leon이 고향인 스페인으로 돌아와서 시작한 와이너리의 와인이라고 합니다.  이 날 두번째로 마신 와인이었는데, 개인적으로는 가장 마음에 들었습니다.  저는 약간 단맛이 나는 향이 풍부한 와인을 좋아하는 듯 합니다.  가격을 정확히 모르고 마셨는데, 가격이 좀 센 편이군요.

□ 관련 링크: http://www.jeanleon.com 

MERLOT Red
Tasting Notes: Intense Bigarreau cherry colour. On the nose, prominent aromas of oak ageing (toast, fine notes of coconut and spices) on a backdrop of red fruits that characterise this variety (blackberry and blueberry jam), contributing to its complexity. On the palate it is mouth-filling, presenting notes of jammy fruits (blackberry and cherry) with sweet and spicy but well-structured tannins that guarantee a long life in the bottle, long and persistent aftertaste.
Varieties: 100% Merlot harvested from an exclusive production of 5 hectares.
Age of Vines: average of 10 years.
Winemaking and ageing: Crushing and destemming. Alcoholic fermentation at controlled temperature (28ºC), in stainless steel vats. Ageing for 12 months in 225-litre American oak casks with malolactic fermentation included. Followed by bottle ageing for a minimum of six months.
Alcohol content: 13-14% vol
Serving Temperature: 16º - 18ºC
Gastronomy: Suitable for accompanying mildly seasoned meats, especially pork. All types of poultry and game birds. Rice and pasta dishes. Fish with strong sauces.

□ 함께한 음식: 참깨 소스 샐러드, 봉골레 스파게티

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□ 기타: 그 날 마신 스페인 와인 6병 (참 많이 마셨네요...)
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